Jo, jo, loučím se s ním, ale naděje umírá poslední...
Ale k těm vadným sektorům, taky jsem byl přesvědčený že nejdou opravit, jen "přesměrovat", ale ten HDD Regenerátor je fakt "regeneruje" (
http://www.dposoft.net/#b_offhid). Nepovede se mu asi každej, ale úspěchy má.
Neříkám že na takový disk bych si dal důležitý data, to ani náhodou. Ale asi bych byl radši kdyby to nikdo neopravoval ale radši úplně vyřadil a přesměroval, prostě aby ten disk používal jen povrch který je stoprocentně OK.
A s tím formátováním, disk jsem protáhnul snad všema různejma programama (včetně LLF, Check partition...) a nejsem si jistej jestli jsem mu tu neschopnost se naformátovat neudělal já tím že jsem mu smazal něco co nutně potřebuje.
Je to 2,5 80G z NTB a vadné sektory na něm vznikly mechanickým poškozením (zmáčknul jsem ho). Zvláštní je že i když byl asi na 95% plnej tak jsem z něho dostal všechny data ještě v NTB a bez žádného "pomocného SW". Sice to trvalo dva nebo tři víkendy ale nepřišel jsem o nic. No a právě pro tohle ve mě ještě neumřela ta naděje na záchranu. Kdyby umíral sám tím že odchází plotna, tak ho neřeším a pohřbím, protože to by se vadné sektory jen rozšiřovali. Ale u mechanického poškození zásahem "zvenku" nepředpokládám že by se oblast poškození ještě rozšiřovala (pokud ho znovu nezmáčknu).
Včera mi ho dokonce už Acronic i naformátoval (ani mu to netrvalo moc dlouho, pár minut), a hlásí že je úplně v pořádku. Před tím jsem ho formátoval ze správce ve WinXP, hrál si s tím přes tři hodiny, procenta přibývali a po 99 namísto 100 napsal že formátování selhalo. No ale i tak HDD Sentinel říka že zdravi nula a že disk pravděpodobně selhal. Když na něj chci něco uložit tak to nejde, po chvilce se to kousne a někdy se na pár minut sekne celej PC.
Pokud budete chtít někdo poradit, pošlu výsledek jakýhokoliv testu.