Autor Téma: Pomalý počítač  (Přečteno 23979 krát)

DeiDei

• Host
Pomalý počítač
« kdy: 23. 11. 2011, 18:09:37 »
Dobrý den,přebovala bych poradit.
Máme strašně pomalý počítač.Možná je to i tím že už ho máme několik let,ale nový si dovolit nemůžeme.Žádné hry tu nemáme,akorát pár programů jako je např. icq,skype,balíček microsoft office...pak je tu plno programů,ale nevím k čemu jsou a bojím se že když je odstraním tak potom by nemuselo něco správně fungovat.Jako ochranu máme Avast!Antivirus a Microsoft Security Essentials.Nemohl by mi někdo napsat jaké programy bych určitě měla mít,aby počítač správně fungoval?A jaká je nejlepší ochrana?Co dělat aby byl  počítač rychlý?Za vaše odpovědi vám budu moc vděčná  :)

Reklama

• Stálý člen

benži

• Host
Re: Pomalý počítač
« Odpověď #1 kdy: 23. 11. 2011, 19:17:00 »
Jako první rozhodně odinstaluj jeden z antivirů.
Dále těžko radit,když nevíme co máš v PC nainstalováno.

podzim

• Host
« Odpověď #2 kdy: 23. 11. 2011, 20:21:24 »
dale mužeš vyzkoušet tohle: http://www.slunecnice.cz/tipy/nepostradatelny-pomocnik-pro-vase-windows/,pokud ješte nebyl defragmentován disk tak defragmentovat atd.

titanic

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23. 11. 2011, 20:29:46 »
V tomto problému by ti mohl pomoci šikovný prográmek Advanced Systém Care dá se stáhnout tady na slunečnici. Samozřejmně to chce odinstalovat jeden z antivirů tak jak již zde radil benži ta defragmentace disku by jiste taky dodst pomohla ale určitě by chtel taky vyčistit disk od zbytečný starých souborů. no taky ho určitě nechat vyčistit od prachu jestli nikdy nebyl čištěn tak by mu to rozhodně pomohlo.

DeiDei

• Host
« Odpověď #4 kdy: 23. 11. 2011, 20:47:11 »
Jeden antivir jsem odinstalovala,počítač pravidelně od prachu čistíme,tak zkusím ještě  stáhnout ten program  :) A můžu se zeptat jak provést defragmentaci?

Reklama

• Stálý člen

Podzim

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23. 11. 2011, 21:09:43 »
Buď přímo ve windows nebo v asc

benži

• Host
« Odpověď #6 kdy: 23. 11. 2011, 21:53:47 »
Windows 7 provádí defrag. automaticky Ale pokud chceš sama tak takto:

Start--všechny programy---příslušenství----systémové nástroje---defragmentace disku

Zde si můžeš nastavit čas a způsob defrag.

Jinak existují další programy na defrag. ale jak tak vidím tvé znalosti,nedoporučuji se do toho pouštět.

kallel

• Host
« Odpověď #7 kdy: 23. 11. 2011, 22:47:08 »
Ahoj defragmetace: www.piriform.com  program:defragler (mě nikdy defragmentace nepomohla,ale kdo ví..)
 Programů na zrychlování PC,potažmo WIN je hafo.Každej ti doporučí jiný,...(mam registry mechanic-jsem spokojenej,ale je placenej :-\)
 Určitě vyházet zbytečnosti,programy,které nepoužíváš! (data-filmy atd.ne,ty nejsou v registrech Win.)
 Smazat jeden antivir!!!!!!(nechej si avast! je zdarma a i aktualizace)
Stáhni si CCleaner,pro začátečníky dobrej!
Zjisti velikost Windowsů-START/TENTO POČITAČ/MISTNI DISK C: /WINDOWS-kliknout pravým tačítkem a po otevření tabulky kliknout na VLASTNOSTI
7U xp je dobrá velikost do 4GB,u Vist do 16GB a 7 potažmo jako u Vist.To jen,že když velikost je rapidně vyšší,tak se celkově zpomaluje PC,seká se atd.(pak jen program na čištění a zrychlování systému,nebo :P  :'(reinstalace  :'(
Pokud se ti podaří-napiš nám tady.Hodně štěstí

benži

• Host
« Odpověď #8 kdy: 23. 11. 2011, 23:06:27 »
Pro "kallel"

Člověče,nelze ti upřít "snaživost",ale možná by jsi mohl nepatrnou pozornost
věnovat tomu,co je napsáno před tebou,totiž to ,že je tam to samé již řečeno!

DeiDei

• Host
« Odpověď #9 kdy: 24. 11. 2011, 15:10:47 »
Tak jsem si stáhla AdvancedSystem Care,udělala jsem Hlubokou údržbu a našlo se toho dost.Jenže když dám Start>Nastavení>Ovládací panely>Přidat nebo odebrat program tak je tu pořád tolik věcí nebo programů a já nevím jestli to nejsou jen zbytečnosti,které akorát zabýrají místo nebo něco důležitého.Například SweetIM for Messenger,OpenOffice.org,NVIDIA Drivers,MSXML 4.0 SP2,Microsoft Visual C++,Microsoft.NET Framework,EVEREST Ultimate edition,Codec Pack...Zatím je ale počítač o něco rychlejší,ale pořád to není ono a někdy mi i zamrzne.

benži

• Host
« Odpověď #10 kdy: 24. 11. 2011, 15:52:58 »
Rozhodně odinstaluj-SweetIM for Messenger---odinstaluj i -EVEREST Ultimate edition,což je "trial verze, pro tebe (s tvými znalostmi absolutně nepoužitelná)--dál se uvidí.

benži

• Host
« Odpověď #11 kdy: 24. 11. 2011, 15:58:39 »
Jako nejlepší by ale bylo,pokud vlastníš instalační CD,provést novou "čistou instalaci",protože jak se zdá,máš v PC programy o nichž ani netušíš k čemu jsou a začít od začátku.

DeiDei

• Host
« Odpověď #12 kdy: 24. 11. 2011, 19:31:21 »
Dobře.A když provedu "čistou instalaci" tak o vše přijdu? (fotky a jiné soubory) Takže musím soubory zálohovat?

benži

• Host
« Odpověď #13 kdy: 24. 11. 2011, 21:08:25 »
ano

kallel

• Host
« Odpověď #14 kdy: 24. 11. 2011, 22:48:17 »
jojo ale snaha se cení,né? ;)Chtěl jsem to shrnout. To je jedno.Jen k tý instalaci-neboj se o data.Jen stačí si při instalaci vytvořit nový oddíl(je to v nabídce při instalaci).Nebo "Ponechat oddíl beze změn" taktéž nabídka při instalaci.Spíš bych to viděl na odborníka.Tady by to bylo na dlouho a navíc mi nevíme co s tím přesně máš a co uděláš. :( Hodně štěstí,víc už k tomu nemam.Promiň ty tomu absolutně nerozumíš a tady je ta chyba. ???