Autor Téma: Převod formátu AVCHD do MPEG4 nebo DVD  (Přečteno 33843 krát)

vimpi

• Host
Převod formátu AVCHD do MPEG4 nebo DVD
« kdy: 09. 07. 2011, 17:25:20 »
Prosím o radu jak a čím převádět natočené video ve formátu AVCHD na formát který by byl přehrávatelný v dom. kině. Video je nahráváno s foťákem LUMIX a dom. kino mám PANASONIC. Předem děkuji.

Reklama

• Stálý člen

monza

• Host
Re: Převod formátu AVCHD do MPEG4 nebo DVD
« Odpověď #1 kdy: 09. 07. 2011, 20:57:33 »
Zde:http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/prevody_formatu/free-avchd-converter/

monza

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09. 07. 2011, 21:02:23 »
pro vimpi:

dodatek__Pokud nevlastníš minimálně dvoujádrový procesor a alespoň 2GB RAM, můžeš na zpracování AVCHD videa zapomenout.

vimpi

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10. 07. 2011, 07:09:57 »
Mám dvoujádrový procesor a 4GB RAM

vagabond

• Host
« Odpověď #4 kdy: 10. 07. 2011, 09:28:18 »
mrkni na stranky Cyberlink a program PowerDirector, je to sice placeny program ale pro praci se zaznamem videa ma hromady funkci.... prevod formatu, strih, zaznam primo z kamery , efekty , prechody atd.....ale jek je jiz psano, je na to potrebny dostatecny vykon pocitace, tusim ze CLPD doporucuje procesor min 2,3GHz a podporu graficke karty

Reklama

• Stálý člen

vimpi

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12. 07. 2011, 06:33:02 »
Díky za radu. Ten program Power Director je na mě dost složitý, protože neumím anglicky a v mých 70ti letech se to už učit nebudu. A co se týče toho converteru ze slunečnice, tak ten je dobrý, jen tam není převod do MPEG4 ani DVD a tak to nejdříve převádím do MPEG2 a pak vypaluji ve Windows DVD Maker. Je to sice zdlouhavější, ale my důchodci tak na rychlosti nelpíme. Musím to tak dělat, neboť mě domácí kino nevezme MPEG2. Jinak jste mě pomohli.

kaschpi

• Host
« Odpověď #6 kdy: 12. 07. 2011, 22:04:48 »
Zkus program "Format foctory" , převe téměř vše a je v češtině. Tady je odkaz na stažení : http://www.slunecnice.cz/sw/format-factory/

vimpi

• Host
« Odpověď #7 kdy: 13. 07. 2011, 11:20:53 »
Ten už mám dávno stažený ale on neumí pracovat s formátem AVCHD, alespoň mě se to nepodařilo.

monza

• Host
« Odpověď #8 kdy: 13. 07. 2011, 12:18:27 »
Pro "vimpi"
Ano,neumí,pouze opět rada z těch zbytečných!

Yarda

• Host
« Odpověď #9 kdy: 13. 07. 2011, 14:48:48 »
Původně jsem se k tomu nechtěl vyjadřovat, neboť s AVCHD nepracuji, ale ta poznámka o MPEG2 mne vyburcovala.
To je přece ten nejzákladnější technický standard obrazu na DVD.

"vimpi" Pokud Vám kino přehraje jeden film z trafiky, tak MPEG2 podporuje.
(Pravda, ne každé musí být čitelné, ale to je jiný, optický, nikoli digitální, problém.)

Na Vašem místě bych konvertoval do MPEG2 a pálil na vyzkoušené (viditelné) médium.
Kino by to mělo přehrát!
Pokud ne, nechal bych jej prohlédnout v servisu. Sám jsem to už jednou udělal u Samsungu a zlepšení bylo jednoznačné. Technik nejspíš doladil zaostření a intenzitu paprsku.

vagabond

• Host
« Odpověď #10 kdy: 13. 07. 2011, 16:51:30 »
jen dodam ze u vsech formatu zalezi jaky je pri konverzi pouzity kodek, je fakt ze MPEG2 by mel na TV jet bez problemu ,jede v nem DVBT vysilani pokud se nepletu.

vimpi

• Host
« Odpověď #11 kdy: 14. 07. 2011, 17:48:48 »
Ale jó. MPEG2 přehraji v blbým malým přehrávači HYUNDAI, ale to moje kino PANASONIC SC-PT475 to prostě nevezme. MPEG4 vezme bez problémů. Tak nevím co s tím. Já zase nejsem tak kovaný s prací na počítači. Jsem vlastně důchodce samouk a tak si někdy prostě nevím rady. Na radu jsem volal i technikovi z Panasoniku a on mě řekl, že se s tím nedá nic dělat. Myslel jsem, že když je to odborník a tak jsem mu věřil. Film z trafiky (zrození pana účetního) jsem přehrál. Já si myslím, že může být chyba někde mezi převodem z AVCHD do MPEG2. Tam možná nastavuji blbě nějaké hodnoty nebo už nevím co by to mohlo být. V návodu k obsluze pro to domácí kino není nikde psáno, že MPEG2 přehrává. Jestli tak mrkněte někdo na www.stahuj.centrum.cz/multimedia/prevody_formatu/free-avchd-converter/ a zkuste mě pak informovat co bych tam měl mýt nastavené chci-li aby to bylo ve formátu 16:9 a co dalšího by tam mělo být. Jinak vám všem  za rady díky.

Yarda

• Host
« Odpověď #12 kdy: 14. 07. 2011, 19:53:20 »
"vimpi", já se obávám, že Váš problém je ve vypalování standardního DVD ve formátu MPEG2.
Na obrázku jsou adresáře, které tam musejí být:

a soubory ve VIDEO_TS, které tam mají být:

Nevím, s jakou příponou Vám ten konvertor to MPEG2 generuje, ale asi by to měla být VOB a snad i ty další soubory. Ty se pak musejí vypálit ve správném DVD-Video režimu například programem NERO.

Potom by Vám to kino mělo bez problémů přečíst.

vimpi

• Host
« Odpověď #13 kdy: 15. 07. 2011, 10:05:00 »
Ale tam v tom Free AVCHD nic takového není. Je tam jen převod na formáty MPG2, AVI, FLV, MP4 a WMV. Však se na to mrkněte. A nebo včem bych tedy měl ty foráty na MPEG2 převádět a nebo jakou dělám chybu.

Zhuf

• Host
« Odpověď #14 kdy: 15. 07. 2011, 14:18:08 »
Takže FreeAVCHD Vám udělá jen MPEG4, ale přehratelný pouze na PC, pokud chcete použít své převedené video musíte použít nějaký program, který Vám video převede do MPEG4 nebo MPEG2 formátu, kterým rozumí stolní přehrávače. Čili musí být převedeno přesně podle standardu MPEG2/4. Správné rozlišení videa, prokládání (interlaced), bitrate atd. Já na tyto převody/střih používám koupený SONY VEGAS PRO, ale možná to půjde převést i v SONY VEGAS STUDIO, které se dá stáhnout i jako SHAREWARE.