Autor Téma: kódování interpreta  (Přečteno 5096 krát)

qwjeta

• Host
kódování interpreta
« kdy: 14. 04. 2011, 07:20:00 »
Ahoj,

mám velkou prosbu. Už poměrně dlouho hledám nějaký prográmek (nejlépe na PC, nemám sofistikovaný mobil), který dokáže z písničky v mp3 nebo wav formátu rozkódovat interpreta a název písně.
Mám písničku a nevím, kdo je jejím autorem.
Když dám pravým tlačítkem myši - Vlastnosti, tak tam nic není. Písničky to mají nějak zakódované i jinde, ale u téhle se k tomu nemůžu běžnými cestami dostat. Potřebuji interpreta a název písně nebo cokoliv, co by mi pomohlo s hledáním.

Můžete mi prosím pomoci?

Reklama

• Stálý člen

Yarda

• Host
Re: kódování interpreta
« Odpověď #1 kdy: 14. 04. 2011, 08:32:50 »
Nenapsal jsi, jakou verzi Windows používáš, ale nevadí.

1. Pořádně prolez karty a tlačítka v těch Vlastnostech.
2. Přehraj písničku v Media Playeru nebo jiném přehrávači a zkus informaci najít v něm.
3. Nahraj písničku na Internet, vlož sem nebo i jinam odkaz a snad se někdo najde, kdo ji identifikuje. Takové dotazy jsou i na Youtube.

Snad prý existuje server, který podle několika tónů skladbu pojmenuje, ale netuším, jakou má adresu a na jeho úspěšnost bych taky moc nesázel :-)

qwjeta

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14. 04. 2011, 08:45:22 »
První dvě možnosti jsem zkoušela.
Vlastnosti prolezlé křížem krážem a přes Playery dokonce přes několik různých.
Také jsem zkusila AudaCity (sw pro úpravu hudby), ale nic.
Napsala jsem na pár fór, jestli to někdo nezná, ale bohužel.

Odkaz na písničku je zde: http://hudba.doucovani-cb.cz/hudba/svicky.mp3

qwjeta

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14. 04. 2011, 08:48:27 »
Jo pardon, os windows xp

Yarda

• Host
« Odpověď #4 kdy: 14. 04. 2011, 10:12:55 »
Poslechl jsem.
V souboru opravdu žádné informace o autorech nejsou a žádným softem je nezjistíte.
Je to instrumentální skladba, ne písnička. O to je hledání těžší.
Uprostřed je jen šeptání jakéhosi "this way ...". Možná bych zkusil na youtube hledat sekvenci "this way flamenco" nebo "this way etno", ale moc šancí Vám nedávám.
Možno hledat i v sítích peer-to-peer, šance ještě menší :-(
Lituji, víc neporadím.

Reklama

• Stálý člen

qwjeta

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14. 04. 2011, 10:16:49 »
I tak díky, zkusím youtube.

monza

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14. 04. 2011, 17:35:13 »
www.midomi.com    vyzkoušej

monza

• Host
« Odpověď #7 kdy: 14. 04. 2011, 17:38:59 »
ještě návod-----http://technet.idnes.cz/tipy-na-zajimave-weby-zjistete-nazev-oblibene-pisnicky-pouhym-zabroukanim-165-/sw_internet.asp?c=A080909_173100_sw_internet_dvr

Vadim

• Host
« Odpověď #8 kdy: 15. 04. 2011, 16:29:00 »
tak mladezi :
1/ne v kazde pisnicce musi byb jakekoli udaje o skladbe ci interpretovi
2/tzv TAG 2 nebo TAG 3 (info o skladbe, pripadne obrazek alba) se do tohoto souboru musi vlozit pri RIPovani z CD nebo jineho hudebniho souboru.
3/dodatecne se jakekoli info o skladbe da vlozit pomoci TAG editoru (nektere prehravace ho maji jako soucast programu) nebo solo program, tady na slunecnici je jich urcite dost
.....osobne pouzivam AIMP2- prehravac vcetne TAG2/3 editoru
4/pokud vim, tak pokud chces zjistit neco o nezneme pisnicce ,tak minimalne google (ale urcite je toho vic) kde v programu staci uryvek pisnicky zachytit pres mikrofon a program ji umi rozpoznat a na netu najit podrobnosti.....nazev funkce nevim/nepouzivam/ ale urcite ti o tom neco najde kazdy vyhledavac.