reklama

reklama

Autor Téma: Nelze spustit programy  (Přečteno 19512 krát)

Petr

  • Host
Nelze spustit programy
« kdy: 05. 04. 2015, 16:44:38 »
Zdravím! Již několik dní mám problém se spuštěním nově nainstalovaných programů (placené i free). Nelze je spustit přes ikonu na ploše ani přes spouštěcí soubor v Total Commanderu, prostě nijak. Takže zbývá vždy pouze odinstalace. Starší nainstalované programy je možné spustit bez problémů. Zprvu jsem myslel, že to blokuje třeba antivir (Eset) a tak jsem ho před instalací programů vypnul. Bohužel to nepomohlo. Zkontroloval jsem všechna nastavení v systému a na nic jsem nepřišel. Nepamatuji se, že bych v minulosti v nastavení systému (Windows 7) něco měnil. Má někdo nějaký nápad? Děkuji.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Daniel Tengler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 270
  • Jen nejsilnější přežijí ....
    • Zobrazit profil
    • sw4all.cz
Re:Nelze spustit programy
« Odpověď #1 kdy: 05. 04. 2015, 18:52:05 »
Nejdou spustit znamená co? Popiš problém podrobněji,jestli se zobrazí nějaká chybová hláška,obrázek hlášky atd.
Pak se dá tvůj problém vyřešit jedním příspěvkem.
Více informací = rychlejší odpověď


Petr Hledík

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
Re:Nelze spustit programy
« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2015, 10:38:22 »
Děkuji za příspěvek pokusím se upřesnit problém: Každý nově nainstalovaný program nelze spustit žádným způsobem. Ani dvojklikem na ikonu na ploše, ani přes Total Commander dvojklikem na exe soubor. Počítač vždy asi pět vteřin vykazuje "práci na pozadí" (šipka kurzoru +kroužek) a dál se nic neděje. Žádné upozornění, žádné chybové hlášení. Všechny ostatní dříve nainstalované programy pracují a spouští se normálně. Nedokáži přesně stanovit datum vzniku problému, odhaduji to na několik dní, možná týden. Zkusil jsem obnovit systém o několik dní zpět, rovněž bez úspěchu. Parametry počítače: Athlon XP 2600 1,9GHz, Ram 2GB, OS Windows 7 Home Premium 32bit.


Daniel Tengler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 270
  • Jen nejsilnější přežijí ....
    • Zobrazit profil
    • sw4all.cz
Re:Nelze spustit programy
« Odpověď #3 kdy: 06. 04. 2015, 11:46:49 »
Eset je jenom grafika a jako antivir nic moc.
Tato chyba se stava pri vymazu zaznamu z registru a zmeny prav v systemu.
Vytvor novy uzivatelsky ucet a otestuj spousteni programu.
Pokud to bude bez problemu,stahni si kvalitni antivir a antimalware.
Podivej se na ikony exe souboru,jestli nejsou oznacene jako neznamy soubor.
Nepouzivas nahodou CCleaner pripadne nejaky zrychlovac systemu ?
Doporucuji opravit systemove soubory pouzitim instalacniho DVD Windows.
Staci v okne cmd zadat:
sfc /scannow
System se pokusi obnovit systemove soubory.
« Poslední změna: 06. 04. 2015, 11:49:03 od Daniel Tengler »
Více informací = rychlejší odpověď


Berta

  • Host
Re:Nelze spustit programy
« Odpověď #4 kdy: 22. 05. 2015, 08:47:12 »
Myslim ze to spatne popisujete (píšete nainstalovaný program ale myslíte pouze stažený).
Mam ten samy problém, stazene programy nelze nainstalovat protože nemaji příponu. Nevím proc, snad by mohl odpovědět někdo ze slunecnice.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0