Autor Téma: propojení pc-pc ve win7 přes router  (Přečteno 8292 krát)

Bob_s

• Host
propojení pc-pc ve win7 přes router
« kdy: 10. 10. 2013, 13:03:38 »
... na obou pc win7, propojeno přes router a nejde je spojit  >:(

Reklama

• Stálý člen

Martin

• Host
Re:propojení pc-pc ve win7 přes router
« Odpověď #1 kdy: 11. 10. 2013, 01:23:03 »
Na stručný dotaz můžeš očekávat jen stručnou odpověď.

Minulý týden jsem známému připojoval tablet (W7, Wifi) do sítě PC (WXP, TP) a NB (Vista, Wifi).

A všechny JDE spojit ...

Zkus se zeptat pořádněji a uveď mimo jiné, jestli jsi už někdy něco spojil (i pod staršími OS).
W7-W7 by neměl být problém, napiš podrobně, jak jsi postupoval.
Složitější to bývá až mezi různými verzemi Win nebo při propojování Win/Linux ...

Bob_s

• Host
« Odpověď #2 kdy: 11. 10. 2013, 07:32:01 »
...w7 by měli umět po připojení k routru spojit dvě pc, na jednom se sice dá jakoby vytvořit domácí síť, nicméně toto pc nepozve druhé k připojení do této sítě, takže druhé pc se tváří že síť nevidí ... jinak, já nejsem žádný počítačový mág a přes všechny "zaručené návody" se to prostě nepovedlo...

m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14. 10. 2013, 17:33:02 »
Obvykle funguje napoprvé i napříč operačními systémy (Od DOS přes 3.11, 9x atd až po w7 a nepochybně dále a i v linuxech). Jen mám pocit, že si počítače tak týden až měsíc museji na sebe zvykat. Windows7 (vista a XP tak) má trochu problém s počítači v jiné pracovní skupině (ve win9x to problém nebyl) - proto je dobré oba počítače mít ve stejné. Dále je dobré dát počítačům jednodušší jména, ono se to lépe zapisuje. Pak mám pocit, že obzvláště přes více switchů trvá déle než se domluví (i pár minut). Pokud neni počítač ve složce síťová připojení (a to opravdu obvykle nebývá, jedině snad když se spustí průvodce sítí, ten najde aktuálně zapnuté počítače), je potřeba jeho jméno zadat ručně do adresního řádku např.: \\PC01 nebo jeho IP např: \\1.2.3.1. Taky se dá v totalcommanderu napsat cd \\PC01. A většinou to funguje. A tak po týdnu otrockého zadávání je windows 7 (i předchozí) nabízí sám. Pokud ne, je na vině buď kabeláž (to by ale počítač neviděl síť) nebo nějaké nastavení, ale to už by chtělo víc informací.
O tom, že musí být nainstalováno sdílení souborů (ve w7 je vždy) a nějaké složky nasdílené (to už neni tak jednoduché) snad nemusim mluvit.

Petr

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15. 10. 2013, 01:45:34 »
Obvykle funguje napoprvé i napříč operačními systémy (Od DOS přes 3.11, ...

Tebe bych opravdu chtěl vidět nastavovat síť na úrovni DOSu ...

Jen mám pocit, že si počítače tak týden až měsíc museji na sebe zvykat.

A já mám zase pocit, že už dlouho jsem nečetl tak hloupé bláboly ...

Když to potřebuji, tak to propojím hned (jak psal Martin), žádné zvykací období nepotřebuji.

Windows7 (vista a XP tak) má trochu problém s počítači v jiné pracovní skupině (ve win9x to problém nebyl) ...

Počítače musí být ve stejné pracovní skupině a ve Win9x to problém byl několikanásobně větší, než v následujících edicích. Často bylo na síť vidět až po několika restartech propojených počítačů. (Aniž by se jakkoliv měnilo nastavení sítě.)

Reklama

• Stálý člen