Autor Téma: pomoc s Linux MeeGo  (Přečteno 3288 krát)

vojta

• Host
pomoc s Linux MeeGo
« kdy: 14. 01. 2013, 20:43:32 »
zdravím odborníky ...koupil jsem ženě mininotas packardbell s linuxem linpus lite for Meego ..žena je s toho neštastná a mě přijde že ten notas nedělá co má hlavně pri intalaci jsem všude dával češtinu a notas je v ang i klávesnice ...jde do toho dát windous ? nebo co stím mam dělat ? jak nainstalovat skype nebo má někdo stímhle zkušenost co pro mě bude nejednodušší ?díky moc

Reklama

• Stálý člen

Martin

• Host
Re:pomoc s Linux MeeGo
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2013, 05:18:40 »
Ahoj Vojto,

nejsem sice odborník, kterého hledáš (na ten Linux), ale nejsi první, kdo má podobné problémy.
Viz článek a diskuze na Root.Cz.

Pojednává se tam sice o netboocích Acer, ale asi to bude obdobné i u Packard Bell. Čeština je snad až od verze OS Linpus Lite for MeeGo 1.2, ale předinstalovaná verze na netbooku je pouze 1.0 bez češtiny. Někteří uživatelé uváděli i problémy s instalací Skype, jiní jej ale snad rozchodili.

Každopádně jsem přesvědčen, že na nový netbook půjde bez problému nainstalovat i OS Windows 7. Bohužel neuvádíš přesný model strojku, ale např. v nabídce Alzy mají identické netbooky Packard Bell lišící se jen cenou dle toho, jestli je předinstalován Linpus Linux nebo Windows 7 Starter 32-bit.

Kdybych takový dárek pořizoval své ženě, tak už když by jej dostala, by tam dávno byly Win7 nebo Win8.

vojta

• Host
Re:pomoc s Linux MeeGo
« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2013, 07:05:55 »
Vím že je to lepší ,ale tak ty Linux jsem chtěl vyzkoušet jako orientace dobrá pro mě mi to nevadí ,ale ženě jo navíc jsem potřeboval nějakou hračku když ten jeji kleknul a co jsem koukal tak ted má skoro každý nový linux no děkuji ti za radu !  :)