Autor Téma: Výkon pc - všeobecne  (Přečteno 5942 krát)

pavol

• Host
Výkon pc - všeobecne
« kdy: 13. 01. 2013, 08:03:26 »
Ahojte! Už som sem asi dva-krát písal a konzultoval problémy na mojom malom netbooku. Všeobecne má moj pc problémy, mám 1GB RAM a 1,6Ghz processor W7 Ultimate. Na začiatku bežal pc úplne svižne a potom som nainštaloval optimalizačný program Adv Sys Car. Rozumiete tomuto pojmu  ;) . Vo free verzii som defragmentova register. Od vtedy sa začali moje problémy (tri-štvrte roka dozadu). Odskúšal som veľa optimizačných programov. Nič nepomohlo. Moj pc strašne veľa seká, niekedy aj pol minúty. Trebárs keď prepínam karty v intern. prehliadači. Proste aj iné programy "skamenejú" na neodpovedajúce a to je tých pol minúty. Mám aktivovaný swap 2 gb aj 2 gb readyboost cache. V task manageri mi najviac zaberájú tieto položky: (50-100 mb voľnej ram/z 1gb) , aero efekt, opera.exe 202 mb ,skype 62 mb, svchost 18mb, explorer 15 mb, avastsvc 12 mb a ostatné su iba také drobnosti, služby mám vypnuté tie čo mi odporučili iný. Prosím poradte mi ako moj pc dať aby mi "nelagoval"

Reklama

• Stálý člen

benži

• Host
Re:Výkon pc - všeobecne
« Odpověď #1 kdy: 13. 01. 2013, 09:05:58 »
Platí jedno pravidlo-"Když něco funguje,tak do toho nevrtám,
Zatím-co ty--"Na začiatku bežal pc úplne svižne a potom som nainštaloval .......
Pořád stejný problém vás "čističů a optimalizérů"
Ty máš nyní jedinou mpžnost---Čistou přeinstalaci O.S.

Bart

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13. 01. 2013, 11:56:56 »
Tady není co dodat.
@benži už ti to vysvětlil:

"Když něco funguje,tak do toho nevrtám"

pavol

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13. 01. 2013, 13:54:21 »
Ok, mám zálohu windowsu pomocou windows backup, ale ten mi nejde spustiť, nejké rady???

kallell

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13. 01. 2013, 21:07:04 »
Áá kolapsy! A na základě tuneup softů!Něco podobného tu už bylo (větev "zamrzání pc"),no.. ,...jak psal "Benži"-čis.inst.!! Taky doporučuji. Akorát spíš než cd(či složku) vytvořené pomocí nějakého integrovaného programu z Win ,bych ti doporučoval "Win7 Recovery disc".Nebo rovnou inst.DVD!
P.S. Připojuji se k --"nevrtat" ;D

Reklama

• Stálý člen

Scherby

• Host
« Odpověď #5 kdy: 15. 01. 2013, 18:05:04 »
Já ještě dodám, že pokud chceš opravdu zvýšit výkon tak určitě pomůže zvýšení paměti RAM. na 2GB , optimálně 4GB ;)

Martin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 16. 01. 2013, 02:46:43 »
Já ještě dodám, že pokud chceš opravdu zvýšit výkon tak určitě pomůže zvýšení paměti RAM. na 2GB , optimálně 4GB ;)

NE !!!, to mu zcela jistě vůbec nepomůže !!!, problém je zcela jinde. Předtím počítač běžel svižně (a nebylo více paměti).
Na "neznečištěném" systému Windows 7 (32 bit) bohatě stačí 1 GB RAM. Mám právě teď na citovaném systému spuštěné asi 4 aplikace a celková spotřeba paměti je 580 MB.

Naprosto souhlasím s "benži"
Zatím-co ty--"Na začiatku bežal pc úplne svižne a potom som nainštaloval .......

Doporučui tedy všem "čističům" novou "čistou" instalaci OS. A pak do toho NEVRTAT, když tomu nerozumíte !!!

Kašpi

• Host
« Odpověď #7 kdy: 16. 01. 2013, 08:00:28 »

NE !!!, to mu zcela jistě vůbec nepomůže !!!, problém je zcela jinde. Předtím počítač běžel svižně (a nebylo více paměti).
Na "neznečištěném" systému Windows 7 (32 bit) bohatě stačí 1 GB RAM. Mám právě teď na citovaném systému spuštěné asi 4 aplikace a celková spotřeba paměti je 580 MB.

Naprosto souhlasím s "benži"

Doporučui tedy všem "čističům" novou "čistou" instalaci OS. A pak do toho NEVRTAT, když tomu nerozumíte !!!

Vůbec takovému tvrzení nerozumím a nechci rozumět. Jsem 5 let správcem několika desítek počítačů na které jsem instaloval čistící programy "AdvencedSystemCare,CCleaner a TuneUp" a programy spolehlivě pracují- mažou balast, opravují registry atd.
Počítače s čistícími programy pracují svižně, jako nové a nikdy jsem neměl žádný problém, kdyby něco nefungovalo.
Plně doporučuji používat čistící programy, ale nevrtat se v nich.

benži

• Host
« Odpověď #8 kdy: 16. 01. 2013, 08:36:46 »
At si každý do PC instaluje co chce dle libosti,
ovšem za předpokladu,že má alespoň povědomost
co dělá,
Problém "čistících programů" není v programech,
ale v jejich "špatném" používání.

Kašpi

• Host
« Odpověď #9 kdy: 16. 01. 2013, 09:06:39 »
Plně souhlasím s Benži, čistící programy jsou výborní pomocníci k optimalizaci PC, ale při neodborném používání, případně přenastavováním dokáží udělat pěknou paseku. Pro ty kteří je chtějí používat a nerozumí tomu, jak vlastně fungují doporučuji nechat nastavení, které vznikne při instalaci a používat automatickou údržbu.V tomto případě by nemělo dojít k problémům :-)

Bart

• Host
« Odpověď #10 kdy: 16. 01. 2013, 21:09:01 »
...... doporučuji nechat nastavení, které vznikne při instalaci a používat automatickou údržbu ......

Nic proti, ale co myslíš tím "používat automatickou údržbu" ?

Bart

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16. 01. 2013, 21:29:46 »
Ahh,
tak jsem googlil a něco jsem na téma "automatická údržba systému Windows" našel:

http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/Optimize-Windows-7-for-better-performance