Používám Cannon pixma, dodaný program není příliš user-frienly, proto dělám návrh podle situace v nějakém editoru (naprosto libovolném - o kterém si myslím, že se mi daný projekt v něm bude dělat nejlíp). Nakonec exportuju návrh jako bitmapu (bmp, jpg atd.) a do dodaného programu ji vložim jako obrázek a jen přizpůsobim měřítko.
Zatim jsem nepřišel na způsob, jak tisknout přímo z návrhového programu, jako typ papíru CD vidí právě a jen ten co byl dodaný s tiskárnou, pokud by tomu tak nebylo, šlo by tisknout v podstatě z čehokoliv.
Předtím jsem používal techniku light-scribe (a dosud občas používám, ale je nějak na ústupu a média pro ní jsou čím dál dražší). Její hlavní nevýhodou bylo to, že měla pouze odstíny šedé (případně jiné barvy). Taky potisk trvá dost dlouho (cca 20 minut). Malý kontrast se dá kompenzovat několikerým průchodem. Tady jsem ten problém neřešil, protože všechny programy na potisk CD si s vypalovačkou rozuměli, a ten co byl dodaný k vypalovačce je poměrně slušný.
Jinak potisknutelná media blu-ray stojí skoro stejně jako nepotisknutelná (občas i méně), naposledy jsem kupoval 10 médií za 299 korun nepotisknutelná stála o pár korun víc, dnaska koukám, že je to naopak (299/335) ale i tak je rozdíl několik 4 koruny na médium.