Autor Téma: virtualni disk a soubory s klicovymi slovy  (Přečteno 7533 krát)

martin1234

• Host
virtualni disk a soubory s klicovymi slovy
« kdy: 04. 04. 2012, 10:09:19 »
Dobrý den, hledám program, který by mně vytvořil virtuální disk, ve kterém bych si vytvořil hierarchii složek. Do těchto složek bych přetahoval soubory, které by se ale nekopírovaly ani nepřesouvaly, ale zůstaly by v původní složce a pouze by se k jednotlivým souborům přiřadila klíčová slova. Takto bych je mohl "nakopírovat&qu ot; do více složek na virtuálním disku, ale v podstatě by existovala jenom jedna kopie souboru na mém lokálním disku.

Řeším totiž problém, že s určitými soubory pracuji na více projektech a vždy je chci mít v té konkrétní složce projektu. Zároveň bych ale potřeboval, aby se změna projevila ve všech verzích, takže obyčejné nakopírování do všech složek projektu nelze použít. A práce se zástupci je nepohodlná.

Poradíte prosím?

Reklama

• Stálý člen

123d

• Host
Re:virtualni disk a soubory s klicovymi slovy
« Odpověď #1 kdy: 04. 04. 2012, 12:41:04 »
a co tak si tam, kde potrebujete mat tie kopie suborov vytvorit odkazy na tie subory????

kallell

• Host
« Odpověď #2 kdy: 04. 04. 2012, 18:19:42 »
ahoj "martine" to by si chtěl nějak moc příliš! Do virtualního disku připojuješ obrazy (ISO,MDF,BTW,...)ale přímo do disku zapisovat nejde.Leda ho upravit pomocí příslušnýho softu (DAEMON,Ultra ISO,Alcohol,...),ale vždy to znamená změnit obraz disku a následné hraní si s obsahem.Tak či onak,nelze vitrualní disk připojit a dopisovat či kopírovat do něj aniž bys musel použít nějakej soft.Takže-jsou tu i jiní borci,co tomu rozuměj (p.Tengler,Benži,..),ale asi ti písnou něco podobnýho jako já.
Ovšem pokud existuje způsob,který potřebuje p.Martin,písněte ho sem já se poučim.

Yarda

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04. 04. 2012, 18:43:32 »
Zadrž Kallelle!!!
Podle popisu nemá Martin1234 na mysli virtuální DVD, ale opravdu virtuální disk.
Hledá nejspíš software, který mu "udělá" disk z určitého souboru na harddisku.

Jinak jsem tu Martinovu1234 potřebu až tak moc nepochopil.
Jestliže mu nevyhovují zástupci, tak asi řešení těžko najde.

Daniel Tengler

• Profík
  • Jen nejsilnější přežijí ....
    • sw4all.cz
« Odpověď #4 kdy: 04. 04. 2012, 20:15:44 »
Ahoj,
taky jsem moc dotaz nepobral.
Pokud se "martin1234" ozve a upresi dotaz, tak se da pomoci.

to: @kallell
nepriucis se

to: @Yarda
tazatel nevyloucil zpusob vytvareni zastupcu,ale je pro nej nepohodlny (moc prace)

to: @martin1234
co maji byt klicova slova?

Moje shrnuti,
hotove reseni neexistuje.
Slo by udelat, ze by mel postranni panel a v nem strom slozek (tree).
Stylem "tahni a pust" by se automaticky vytvoril zastupce odkazujici na soubor ulozeny na disku.
Proste automatizace a hlidani zmen.
Více informací = rychlejší odpověď

Reklama

• Stálý člen

martin1234

• Host
« Odpověď #5 kdy: 04. 04. 2012, 22:01:24 »
Dobrý den, děkuji za zájem pomoci. Ano, skutečně jsem měl na mysli vytvoření nějakého imaginárního pevného disku, ve kterém bych mohl vytvářet složky a do těchto složek vkládat soubory. "Vložení" by ale nebylo normální vložení nebo nakopírování souboru, ale pouze by se tomuto souboru přiřadilo klíčové slovo podle názvu (cesty) složky, do které by byl vložen. Fyzické umístění souboru by se tedy nezměnilo, pouze by se do nějaké tabulky zapsalo, že soubor ten a ten byl vložen do té a té složky čili by se mu přiřadilo klíčové slovo asi jako když na blogu filtrujete příspěvky podle klíčových slov. (Stejně tak by i jakýkoliv soubor mohl obsahovat více klíčových slov a tudíž by byl imaginárně nakopírován ve více složkách imaginární diskové jednotky).

Děkuji za případné další rady.

Daniel Tengler

• Profík
    • sw4all.cz
« Odpověď #6 kdy: 05. 04. 2012, 08:18:38 »
Ahoj,
tak uz mi to je jasne.
Bohuzel, jak jsem jiz psal, hotove reseni neexistuje.
Jde o tak specificky pozadavek, ze vytvoreni programu by nemelo sirsi uplatneni a tim vyssi cenu. 
Muzes zadat pozadavek napr. na webtrh.cz a uvidis sam.
Ja osobne bych ti program vytvoril treba i databazovy s ukladanim historie, ale nemam cas a nebudu zde vyvolavat drazbu ;-)

mluno

• Host
« Odpověď #7 kdy: 06. 04. 2012, 12:47:12 »
Požadavek je to realizovatelný, ale též o žádném takovém programu nevím. Vzásadě se jedná o evidenci souborů (databáze) a simulaci virtuálního disku prostřednictvím kterého se zpřístupňují v původním umístění (také nic nemožného). Jedině, že by něco takového uměl některý z programů pro virtuální disky (ať už i jejich image nebo z RAM). Já osobně mám dva, které jsou open source, takže bych začal u nich, myslim, že přidat takovouto funkci by neměl být problém. Ale protože nemám čas, a nastudovat cizí zdroják je práce na několik týdnů, tak to dělat nebudu.
Spíš mě překvapuje, že nic takového neexistuje. Není možné si to zajistit nějak už funkcemi windows - přece knihovny ve vistách a sedmičkách sdružují několik adresářů (a párkrát jsem tam omylem přidal i jiný). Vzpomínám si třeba na plugin do total commanderu, kteý něco takového dělal, ale jen pro total commander (tomuto pracovnímu souboru nepřiřazoval žádné písmeno ani cestu, takže to zvenku nebylo vidět).

jiri

• Host
« Odpověď #8 kdy: 06. 04. 2012, 18:53:35 »
no nevím, asi to nebude ono, je to vlasně práce s zástupci jen trochu zjednodušená. http://www.slunecnice.cz/sw/rocketdock/ je to jen nástrojová lišta, která by mohla sloužit jeko virtuální disk, jednotlivé ikony by odkazovaly na složky projektu, tam pak mohou být zástupci s odkazy na jednotlivé soubory, které jsou společné pro různé projekty.

Daniel Tengler

• Profík
    • sw4all.cz
« Odpověď #9 kdy: 07. 04. 2012, 20:17:07 »
RocketDock řeší jenom část.

Pokud bych se tvorby programu pustil, tak bych jej udělal na tento způsob.

Doba vytvoření základního programu by my zabrala cca. 80 hodin a grafika cca. 20 hodin no tak mi je záhadou "mluno" co bys studoval týdny.

Dá se to udělat jako doplněk k MS Office Access , nebo MS Office Excel.
Já preferuji vlastní databázový stroj.

Možná se koncem měsíce do toho dám a uvidíme.
Pokudud se najde alespoň 20 lidí, tak to vydám možná i jako freeware, ale to až .......

martin1234

• Host
« Odpověď #10 kdy: 16. 04. 2012, 13:15:31 »
Všem moc díky za reakce a rady. Možná se do tohoto programu pustím sám. Až nastuduji nějakej jazyk. Asi bych šel do Javy, protože už dlouho pracuji s PHP. Je to vůbec realizovatelné s tímto jazykem? A ještě mám dotaz na pana Tenglera: taky mě napadl zápis do databáze, ale nešlo by to obejít přidáním řádku do hlavičky každého souboru, aby v případě, že tento program odinstaluju nebo naformátuju disk, se mně žádné informace neztratily?

Daniel Tengler

• Profík
    • sw4all.cz
« Odpověď #11 kdy: 17. 04. 2012, 11:39:19 »
Ahoj, určitě můžeš do souboru vložit informace jaké potřebuješ a kdykoliv si je přečíst.
Můžeš je do souboru umístit na jakoukoliv pozici.
Raději bych ti však doporučil nastudovat XML a pokud ovládáš PHP, tak to nebude žádný problém a můžeš si tak tvojí strukturu souborů a adresářů zobrazit v jakémkoliv prohlížeči.

moula šikula

• Host
« Odpověď #12 kdy: 17. 04. 2012, 20:50:58 »
Dobrý den chtěl bych se zeptat jeslti by mi nekdo moch poradit jaký program si musím stáhnou abych dokázal spustit (přečíst) flešku od furmi kingstone značky DataTraveler c10. Bohužel sem čistil PC a nějak se mi tam připlet program který neměl. Doufám že mi poradíte :)
dík za radu

Daniel Tengler

• Profík
    • sw4all.cz
« Odpověď #13 kdy: 18. 04. 2012, 04:37:32 »
Dobrý den chtěl bych se zeptat jeslti by mi nekdo moch poradit jaký program si musím stáhnou abych dokázal spustit (přečíst) flešku od furmi kingstone značky DataTraveler c10. Bohužel sem čistil PC a nějak se mi tam připlet program který neměl. Doufám že mi poradíte :)
dík za radu

Dobrý den,
pokud potřebujete obnovit smazaná data z Flash disku, stáhněte si program GetDataBack, který na 80% všechna data obnoví.
Na internetu existuje plno obdobných programů na obnovení smazaných dat, ale o účinnosti by se zde dalo polemizovat.
Navrhovaný program je z mého hlediska nejpoužitelnější.

Co znamená "program se mi tam připletl" ?

Možná jsem z příspěvku něco špatně pochopil a bylo by dobré jjej upřesnit.