Autor Téma: Problém s vytížením procesoru a teplotou CPU.  (Přečteno 4481 krát)

Roman Seidl

• Host
Problém s vytížením procesoru a teplotou CPU.
« kdy: 15. 09. 2011, 23:48:31 »
Mám nový NB Asus K43BY s procesorem AMD E-350 1,60GHz.Nemám nainstalovány žádné na výkon náročné programy ani aplikace pouze běžný uživatelský SW.Vytížení procesoru se pohybuje neustále ve vysokých hodnotách v klidu okolo 55% při spuštěných programech vyskakuje často k max.vytížení 100%.Systém vykazuje přes 90 spuštěných procesů což mě přijde docela hodně.Teplota se pohybuje stále okolo 60 stupňů.Jsou to při danné výkonosti procesoru normální hodnoty nebo to může být problém hardwaru a tedy důvod k reklamaci? Děkuji moc za pomoc.

Reklama

• Stálý člen

Zoro

• Host
Re: Problém s vytížením procesoru a teplotou CPU.
« Odpověď #1 kdy: 19. 09. 2011, 00:43:34 »
Zdravím... měl jsem stejný problém.... Vše spočívá v velikosti operační paměti, pak systému lepší je Win,7 - 64bit a min 4Gb RAM a instalovaných ovladačích. Dle specifikacích na stránkách ASUS má tahle varianta dva sloty na RAM o max 8Gb...
Vše zjistíte přes program HWinfo stačí ho jen spustit bez instalace zde zjistíte vše o vašem NB bez rozdělání nebo porušení blomby a tím i záruky....... a v něm zjistíte kolik máte ram a na kolik umí deska.... Ten Win 7 na 64bitech umí lépe organizovat RAM nad 3Gb. ... Dále musí deska mít nainstalované ovladače od AMD na ovladání vnitřních operací ...
 Jinak tenhle procesor a deska je marketigoví tah!!!!! Lepší je koupit pořádný notbuk s pořádnou grafikou a doplnit to programen na regulaci frekvence ... PS. ten procesor je vlastně podtaktovaná K7, 3200Mhz (tak 3roky starý procík ) který jede na 1600Mhz a je strčený k ATI 6300 to vše zjistíte v HWifo. Pro mne to byl taky šok..... ale vrátit seto  nedá. V tomhle případě je lepší Intel ten se taktuje podle zatížení....

milhaus

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19. 09. 2011, 19:45:33 »
ahoj co máš za soft? Win Vista? to je normální a hlavně problém!! Win 7? To je divný.

Roman Seidl

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19. 09. 2011, 23:53:27 »
Jsou tam Win7 64-bit.Software běžný uživatelský žádné hry ani graficky na výkon náročné aplikace.

milhaus

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20. 09. 2011, 19:33:22 »
jdi do prodejny! Sedmičky fachaj i na HW pro Win XP a nic se nepřehřívá.Jinak nevim.Mam XP A 7 a vše O.K. PC mam z roku 2007.Nebo počkej a třeba ti někdo poradí,ale záruka je záruka...(poškozený větrák,jiný chlazení..)

Reklama

• Stálý člen