Děkuji moc za rady (které vypadaji nadějně), zkusím to o víkendu, přes týden se k tomu nedostanu. To že chkdsk (alias scandisk) chybné sektory často nenajde vím od doby disket (kde to bývalo dost důležité a chybné sektory byly na denním pořádku). Scandisk se tehdy spokojil s tím, že se mu sektor po více pokusech podařilo přečíst (což je špatně, prostě jak se vyskytnou nějaké problémy se čtením je potřeba ten sektor prohlásit za chybný (i když se disketovce nebo i disku po více pokusech podaří sektor přečíst a zachránit data, takový sektor není způsobilý pro ukládání dat)) a nepochybuju o tom, že to chkdsk tak dělá dodnes. Vzhledem k tomu že počet chybných sektorů znám (díky SMART) můžu chkdsk zkontrolovat, jestli opravdu našel všechny a pouštět ho případně opakovaně.
Pod tim linuxem bych to dělal pouze v případě, že by na disku nebyla data, jinak jsem právě dost opatrný. I když podpora NTFS v linuxu nějak funguje (zatím jsem s ní problémy neměl), přecejenom pořád vychází ze zpětného inženýrství (protože přesná specifikace NTFS je duševním majektem microsoftu) a to by mohlo v takových případech právě vadit. Vidim, že nejsem jediný, kdo bezproblémové funkci nevěří.
To bootovací CD/DVD systému mě nenapadlo. On je to notebook, ke kterému (jak je zvykem) placičky nedodali, ale jistě by stačilo od jiného počítače. Nevim nakolik by to šlo s recovery CD (respektive DVD), myslim, že spíš ne, že tam je jen jednoúčelový program, který obsahem DVD přepíše obsah disku. Pro jistotu si stáhnu ten Hiren's Boot.