Je mi jasné, že za tento příspěvek schytám spoustu kritiky, ale nemohu jej nenapsat.
Na tvé PC
jde i v dané konfiguraci nainstalovat Win 7. Osobně vyzkoušeno na podobném strojku asi před měsícem. Instaloval jsem to známému při 512 MB RAM (2*256), je to sice málo, ale jede to. Následně jsem mu sehnal ještě třetí 256 MB a naprostá spokojenost.
Spotřeba paměti při běžné práci přibližně 500 MB.
Na svém PC, kde mám nainstalováno spoustu všemožností, je spotřeba paměti při běžné práci kolem 700 MB. Momentálně sice 1,8 GB, ale to jen proto, že mně jedou dva virtuální počítače a každému z nich dávám k dispozici 512 MB. Běží na nich "holé" windowsy bez ničeho nainstalovaného. A Win XP SP3 mají spotřebu
90-100 MB paměti a Win7
220-250 MB. Je to ale v "laboratorních" podmínkách nepoužitelných v běžné praxi.
Doporučuji tedy jen rozšířit paměť. 512 MB DDR jde sehnat od 340,- Kč, pokud máš DDR2 tak už od 230,- Kč.
Takže tu instalaci klidně zkus, hlavně si tam nesmíš dát pak nějaký antivir náročný na paměť. Nejmenší spotřebu má Avast (ale až od verze 5!, 4.8 ještě žrala dost) nebo Microsoft Security Essentials.
Pro "franto" :
Asi máš jen nějaký problém s DVD mechanikou, nabootovat z instalačního DVD lze i při 256 MB RAM a až při spuštění instalačního programu se objeví tato
hláška.