jen doplním, že by šlo i
vypnout kontrolu kompatibility a pak by to mělo jít. Jen zřídka kdy je problém tak zásadní, že by i pak doplněk nefungoval správně. Já bych se toho vůbec nebál. V praxi to vypadá tak, že do adresního řádku (tam kam se zadávají web adresy) se napíše
about:config a potvrdí. Odsouhlasíte pak, že budete opatrní při konfiguraci FF.
Teď vytvoříte logickou hodnotu, kterou pojmenujete extensions.checkCompatibility.[verze] s tím, že namísto [verze] dosadíte aktuální major verzi aplikace. Pro Firefoxu 5.0 se tak předvolba jmenuje extensions.checkCompatibility.5.0. Ještě jedno co uděláte about:config (jednoduší popis toho co je nahoře naspáno kurzívě)
kliknete pravím tlačítkem na vyberete možnost "Nová volba" a následně "logická hodnota" a pojmenujete ji, tak jak je vysvětleno nahoře. Tedy pro FF ve verzi 5.0 to bude název: "extensions.checkCompatibility.5.0" (bez uvozovek) a nastavíte ji jako "False". Po potvrzení je třeba jen resetovat FF a doplňky včetně lišt budou velmi pravděpodobně fungovat.
Takže už jen dodám, že ve správci doplňků se nahoře objevím možnost zpět zapnout kontrolu kompatibility jedním kliknutím na tuto danou volbu. Skutečná nekompatibilita je velmi výjimečná. Nikdy se mi nestalo, že by FF nešel spustit. Kdyby se opravdu něco podobného stalo, tak není problém spustit FF v nouzovém režimu Firefoxu (nikoli Windows

) bez spuštěných doplňku. Jeden ze způsobů jak takto FF spustit je, že podržíte klávesu
shift při startu FF. V tomto režimu lze odstranit/zakázat jakýkoli doplněk. V naprosté většině případů doplněk funguje správně. V menší míře funguje FF, ale doplněk nějak zlobí nebo vůbec nefunguje. Pak je možné ho buď zakázat ve správci doplňku nebo tamtéž kliknout na znovu aktivaci kontroly kompatibility.
Google toolbar nepoužívá, ale četl jsem, že tento doplněk lze na FF také takto zprovoznit. Pochopitelně tento proces je třeba opakovat po instalaci další verze FF např. FF6.

Ale to už Google snad aktualizuje Google toolbar lištu.