Autor Téma: PC Optimalitátory porovnání  (Přečteno 9942 krát)

Petr

• Host
PC Optimalitátory porovnání
« kdy: 07. 02. 2011, 18:17:22 »
Dobrý den,
hledám stránku s testy, porovnání pc optimalizátorů (tune up, advanced systemcare...)

Reklama

• Stálý člen

Martin

• Host
Re: PC Optimalitátory porovnání
« Odpověď #1 kdy: 08. 02. 2011, 00:32:35 »
Zdravé PC (přesněji řečeno se zdravým OS) NEPOTŘEBUJE žádné optimalizátory.

Takové programy (obzvlášť v rukou laiků) většinou udělají více škody než užitku.

egonzell

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13. 02. 2011, 18:15:58 »
Optimalizátory jsou dobrá věc, operační systém zůstává takový jako po instalaci systému. Tune Up a Advanced System Care v placené verzi jsou velice vhodným nástrojem k údržbě systému. Používám je už několik let k plné spokojenosti.
Host Martin je asi nějaký chytrák, který plácá nesmysly  >:(.

James

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13. 02. 2011, 18:41:22 »
Host Martin má pravdu, pokud si někdo začne hrát s programy tohoto typu, může si nadělat problémy, nicméně já používám Win Utilities a par programu od Auslogics a jsem spokojen, po par mesicich udelam udrzbu.

Martin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 14. 02. 2011, 00:15:04 »
Citace: egonzell
Optimalizátory jsou dobrá věc, operační systém zůstává takový jako po instalaci systému.
NE a nehodlám tady o tom diskutovat ani polemizovat, ale obecně jsou všechny optimalizátory ŠPATNÁ věc.

Citace: egonzell
Host Martin je asi nějaký chytrák, který plácá nesmysly  >:(.
Cituj prosím jedinný nesmysl, který jsem na této diskuzi plácnul.

Na rozdíl od tebe mě už několikrát tazatelé děkovali za dobrou radu.

Jinak toto je PORADNA, myslíš žes někomu něco poradil svým stupidním příspěvkem ?

Tak se snaž buď POMOCI nebo řídit příslovím MLČETI ZLATO !

V opačném případě jenom děláš ze SEBE opravdu pouhého blbečka.

Citace: James
Host Martin má pravdu, ...
Díky moc za podporu.

Reklama

• Stálý člen

apophis

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14. 02. 2011, 14:22:20 »
Vzkaz pro Egona. Vůbec si z toho nic nedělej, pan Martin je opravdu největší chytrák (všechno ví, všude byl, všechno zná a tudíž je i všeho schopen) a toho BLBEČKA dělá jen sám ze sebe, tu a tam pročítám diskuze a ne vždy pan Martin má pravdu, nebo jsou i jiné alternativy řešení.
A k tématu, optimalizátory preferuji. Kaš

RALFiK.GT

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14. 02. 2011, 23:02:12 »
Já používám Advanced system care a jsem s ním spokojenej.Opravdu pěkně pročistí systém a nikdy mi ho nepoškodil.Mám sice starší comp-AMD Sempron 3000+ 2.3GHz,2048GB RAM,Asus nVidia GeForce 9500GT 1024GB,2xHDD 250GB,Windows XP PR 2002 Servis pack 3 ale od té doby co Advanced používám cca2roky je comp jak nový.Čistím tak jednou za2 dny a 1xza měsíc používám Smart Defrag,který je součástí....Mohu jen doporučit.

karabas

• Host
« Odpověď #7 kdy: 15. 02. 2011, 01:30:49 »
Používám placený TuneUp utilite a jsem nadmíru spokojen.

Petrl

• Host
« Odpověď #8 kdy: 15. 02. 2011, 12:27:42 »
Souhlasím s Martinem, používáním programu tipu TuneUpNesmysl atd. nedoporučuji. Já třeba mám Windows už neinstalovaní 3roky a pořád běhá jak zamlada a nepožívám žádní cistítka. Dost často jsem řešil u svých přátel a kolegu že po použití nějakého optimalizátoru něco přestalo fungovat a od té doby co sem jim to rozmluvil aby je používali tak jim vše slape v pohodě.

Tyhle programy třeba vrtají do registru což je zbyteční a nebezpeční. Kvůli pár kilobajtům riskovat problémy nemá cenu když je dnes vše v řádu GB.
Historii prohlížeče si snad dokáže smazat každí sám.
V msconfig=>po spuštění po vypínat nesmysli co se spouští  po zapnutí počítače.
Stačí jednou za kvartál provést defragmentaci disku, nástroj pro defragmentaci je součást každého Windows.
Jednou za dva měsíce zkontrolovat PC nějakým antispyware (já používám SuperAntiSpywere)
Nic jiného člověk nepotřebuje.

martin

• Host
« Odpověď #9 kdy: 15. 02. 2011, 13:19:14 »
Host Petr, dost hloupý host  ;D

rado.kopca

• Host
« Odpověď #10 kdy: 15. 02. 2011, 22:31:15 »
ja si myslim ze zalezi od uzivatela, problemy v registroch niesu ak to clovek neprehana s instalaciov/odinstalaciov programov, dalej ako sa sprava na webe, hlavne si myslim ze microsoft by mal par veci zmenit, hlavne format diskov, ntfs sa fragmentuje, co je vec ktoru na windows rad nemam, potom aby clovek musl pouzivat zbitocne dalsie programy, a este sa mi aj nepacia tie registre, keby sa pekne vsetko instalovalo a odinstalovavalo na jednom mieste a usporiadane ako v linuxe tak by ziadne prazdne registre, strateny cesty k suborom a podobne veci neboli, ale ak je uzivatel dobry a vyzna sa do pc, tak by mal zapnuta vo windowse automaticku defragmentaciu, dakym jednoduchym sikovnym programom, registre odporcujem osetrovat sam, cez reg edit napriklad, overit si ci uz program je naozaj odisntalovany,a takto dako sa da frcat v pohode...

Petrl

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16. 02. 2011, 09:13:51 »
rado.kopca
Do registru je zbyteční hrabat, registry zabírají tak málo místa že dnes když máš HDD několik set GB tak kvůli pár megabajtu nemá cenu riskovat poškození registru.

rado.kopca

• Host
« Odpověď #12 kdy: 16. 02. 2011, 09:48:09 »
no nejde o to kolko zaberaju ale co je ich podstatou, ak sa spustaju a maju prazdne cesty tak to zbitocne spomali aj ked o malo pocitac,a pri beznej odisnstalcii to neni az tak horzne, ale vezmi si ak pride daky laik a tvrdo odstrani daco s program files, vezmi si kolko ciest s kolkymi programami to mohlo spolupracovat, kolko odkazov kadekde a suborov v data aplikation.,... a v tempe a ja neviem kde, teda spomenul som aj veci mimo registrov, ale ten pocitac udrzbu potrebuju, a dolezitu vec som spomenul ked si dobry, tak nic nepokazis, pekne si pozries kam vedu ich cesty a ak nevedu nikam tak delete, potom je dobre sa kukat do data hociakych a aj do dokumentov, kde casto ostavaju po programoch veci, ktore su zbitocne, hoci zhaberaju niekolko mb, mne sa stalo ze aj giga, a aj v tempe sa casto krat najdu velke veci :) , ja uz windows nepouzivam, ale keby som pouzival tak tych par minut tomu pocitacu venujem , a tieto veci pekne vycistim