Autor Téma: jak dostat data z diskety  (Přečteno 5136 krát)

v.v

• Host
jak dostat data z diskety
« kdy: 19. 12. 2012, 09:38:18 »
dobry den. po strasne dlouhe dobe se mi dostali do ruky diskety.znama z nich potrebuje dostat data a tak sem zapojil disketovku ale nastal mi problem..po vlozeni diskety se mi objevi nejdriv ze je treba naformatovat ale to nechci tak to vystornuji a objevi se ...svazek neobsahuje znamy system souboru....presvedcte se jsou-li nacteny vsechny potrebne systemove ovladace.....nevim jaky system souboru to potrebuje a ani jake systemove ovladace---ma v pocitaci win 7 a je to pocitac acer a disketovka ma oznaceni WDC WD1600YS-01SBH1 ATA Device  dekuji za pomoc

Reklama

• Stálý člen

Yarda

• Host
Re:jak dostat data z diskety
« Odpověď #1 kdy: 19. 12. 2012, 10:03:21 »
Závada může být zhruba dvojí.

1. již nečitelná disketa
2. již nefunkční mechanika (v lepším případě zaprášená čtecí hlava)

Disketu bych se pokusil číst v jiné, prokazatelně funkční mechanice (což už může být docela problém).

Ta hláška o ovladačích bude nejspíše mylná, to jen pro to, že už mechanika odpovídá nestandardně.

Možná by pomohlo otřít tu čtecí hlavu lihem, nechat vyschnout a zkusit.

v.v

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19. 12. 2012, 10:12:01 »
disketovka je asi funkcni--jine diskety nacte a zobrazí jejich obsah ale take jej neotevre--vypada to ze chybí nejaky program na cteni z disket--nepamatuji se v jakem formatu se dali na diskety ukladat data

Yarda

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19. 12. 2012, 10:40:02 »
Řekl bych, že tedy disketovka přečte FAT tabulku, ale samotná data už nemusejí být kompletní a čitelná.
Já bych přece jen zkusil ten líh, co kdyby. Kdysi jsem takto mechanice "domluvil".

Martin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19. 12. 2012, 15:41:58 »
1/
uváděné zařízení pravděpodobně není disketová jednotka, ale pevný disk 160 GB,
na stránkách výrobce už není k nalezení, ale viz např. dotaz z fóra

2/
disketovka je asi funkcni--jine diskety nacte a zobrazí jejich obsah ale take jej neotevre--vypada to ze chybí nejaky program na cteni z disket--nepamatuji se v jakem formatu se dali na diskety ukladat data
a/ velmi se obávám, že ta mechanika není funkční (co to je "neotevře" ??)
b/ žádný program na čtení z disket není zcela jistě potřeba

3/
doporučuji se poptat po okolí, běžně se dnes už mechaniky několik let do PC nemontují, ale na požádání to jde stále, stejně tak jako lze i dnes koupit nové diskety i mechaniky interní i externí.

4/
případně navštiv nějaký servis PC nebo prodejnu, kde je na míru kompletují; tam určitě budou mít PC s funkční mechanikou a pokud je médium čitelné, tak za cca minutu může být celý obsah diskety na flash disku

Reklama

• Stálý člen