Dobrý deň, prepáčte že otváram už viac ako pol roka mŕtvu tému, ale keďže je stále na prvej stránke Hardware boardu, tak si to snáď niekto všimne.
Zrovna dnes ma stretol ten samý problém ako je tu popisovaný, a síce že nemôžem nič kopírovať na flash disk, ani nič z neho vymazať či ho naformátovať, lebo je chránený proti zápisu. Jedná sa o tento model, OS mám Win7 Ultimate 64bit:
http://www.amazon.com/EMTEC-Click-USB-Flash-Drive/dp/B008OC2A72
Vyskúšal som tieto postupy, čo tu boli spomenuté:
1. Odstránenie zväzku cez správu diskov (P. Šafář) - možnosť odobrať zväzok nejde zvoliť.
2. Hľadanie radiča disku cez iFlash (host m) - radič nenájdený.
3. Pokus o výmaz/formátovanie v 32-bitovom OS (host Zdeněk) - skušaný WinXP aj Win7, disk aj tam chránený proti zápisu
4. Oprava chyby v registri (host Johny) - nepomohlo, disk stále chránený proti zápisu
5. DISKPART - použitie ATTRIB DISK CLEAR HIDDEN READONLY NOERR (D. Tenger) - po zadaní uvedeného príkazu vypíše "The arguments specified for this command are not valid."
6. DISKPART - spustenie cez správcu a použitie ATT VOL CLEAR HIDDEN READONLY NOERR (D. Tenger) - po zadaní uvedeného príkazu vypíše "The operation is not supported for removable media." Registrovaný nie som, takže Add_Flash.zip som si nemohol stiahnuť, navyše takýto prístup, kedy je mi odopretá možnosť riešenia lebo nie som registrovaný, považujem za diskrimináciu.
7. Link od hosta fantomas je už nefunkčný.
8. HP USB Disk Storage Format Tool (host XL) - nejde sformátovať; disk stále chránený proti zápisu.
9. DISKPART - DELETE PARTITION OVERRIDE (D. Tenger) - po zadaní uvedeného príkazu vypíše "DiskPart has encountered an error: Médium je chránené proti zápisu.", partition nezmaže.
10. Postup od hosta chicco som neskúšal, vyzerá to dosť krkolomne...
11. JetFlash Recovery Tool (host Magistr) - s uvedeným postupom sa mi nedarí prepnúť parameter Current read-only state na hodnotu no, nech robím čo robím. Napriek tomu som stiahol JetFlash a skúsil ho spustiť, no po spusteníí vyzerá jeho okno takto:
Po kliknutí na start vyskočí hláška "The UFD cannot use this program to repair."
Veľmi nerád by som o tú flasku prišiel, je relatívne nová (cca 1,5 roka) a je ešte v záruke, takže by sa snáď dala vyreklamovať, ale rád by som sa opýtal, či nie je ešte nejaká iná možnosť, ako tú flashku rozchodiť?