Prosim Vas o radu. Mam externy HDD My Book 1140 2TB, napajany sietovym addapterom, ktory sa pripaja cez USB. Mam na nom ulozene filmy, ktore si pozeram cez TV. Ale ked som nan kopiroval dalsie filmy z pc, tak mi vyplo prud a nasledne ked som zapol pc, uz mi nenacitalo v pc uvedeny HDD. Pred tym, ked som otvoril tento pocitac, bol pod pismenom F:/, no teraz tam uz nieje. Vsetky ostatne disky a jednotky sa mi zobrazuju v poho, az na tento externy HDD. Mechanicky by mal byt vporiadku, lebo mi ho roztoci a sprava sa ako predtym (po mechanickej stranke, a ked prejdem do Control panel (ovladacieho panelu) a dam zobrazit Device manager (spravcu zariadeni), tak tam mi ho najde, pod nazvom WD My Book 1140 USB Device. Dokonca, ked ho pripojim k pc, tak ma pc upozorni zvukovym signalom, ze bol pripojeny uvedeny disk, tak ako predtym a ked kliknem na ikonku bezpecne odobrat hardware, tiez je tam zobrazeny a da sa odpojit ako predtym. Skusal som ho spustit v inom pc, ale dopadlo to rovnako. Ked som ho skusal pustit cez TV, vyhodilo mi hlasku, ze USB sa nepodarilo nacitat a ze je tam poskodeny subor, alebo priecinok (nepamatam si presne). Prosim o pomoc, ako by som to spojazdnil, resp. ziskal data, co su na nom ulozene, nakolko tam mam celu svoju filmoteku, co som si tvoril cca 2 roky a nerad by som o to prisiel. za pomoc Vam vsetkym vopred dakujem...