Autor Téma: programek :)  (Přečteno 4980 krát)

Lugos

• Host
programek :)
« kdy: 27. 05. 2013, 22:27:16 »
dobrý den chtěl bych se vás zeptat zda nevíte o nějakém programu na plánovaní (bych zadal co vše má PC udělat napr.: defragmentace disku, spustil CCleaner a tak).  dekuju ;)

Reklama

• Stálý člen

Jindra

• Host
Re:programek :)
« Odpověď #1 kdy: 28. 05. 2013, 20:52:17 »
Prográmek by se možná nějaký našel, ale jestli používáš win 7 tak ty už mají plánovače úloh do kterýho si zadáš co má kdy udělat
START/VŠECHNY PROGRAMY/PŘÍSLUŠENSTVÍ/SYSTÉMOVÉ NÁSTROJE/PLÁNOVAČ ÚLOH

Lugos

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30. 05. 2013, 22:16:36 »
děkuji za odpoved
    O tom to programu vím ale určený program zapne ale nespustí jeho funkci, jde to nějak nastavit (jsem se toho nedobádal)

Martin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 31. 05. 2013, 12:19:45 »
Plánovač úloh umí vše, co potřebuješ !

Zbytek je již jen věcí spouštěného naplánovaného programu (musí umět přijmout pokyny z příkazového řádku, které mu plánovačem předáš jako argumenty). To nemusí nutně umět každý program, ale žádný jiný "plánovač" nepomůže. Uváděný CCleaner takovéto spuštění však umožňuje. Lze řídit kombinací vhodného nastavení v souborech INI a parametry příkazového řádku. Více v sekci pro zkušené uživatele.

mluno

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27. 06. 2013, 15:41:00 »
Tak předně spouštěný program musí umět přijímat parametry (nebo rovnou spouštět žádanou činnost). To umí snad každý, ne každý je ale má zdokumentované. Defragmentaci a scandisk má windows naplánované již od microsoftu (stejně jako cca stopadesát dalších úloh - dalo mi práci se tim prohrabat), tak stačí tu středu 3 hodiny ráno přepsat na něco rozumnějšího. Vůbec stojí za prohlédnutí, jestli je potřeba denně (až do roku 2018) spouštět úlohu, která zjišťuje jestli jsem povolil předávání zkušeností - experience service (ovšem že nepovolil) a případně posílá MS údaje o tom jak využívám počítač. A takovejch kravin je tam na dva tucty. Ale nesmí se to s tim mazáním přehnat, sice se mi podařilo odstranit úlohu, která při vložení flešky se ji snažila zavirovat (no antivir ji blokoval už dávno, ale ten blokoval až důsledek a ne tuhle příčinu), ale od doby, co jsem se v tom hrabal se mi neukazuje ikona pro bezpečné odebrání (asi jsem smazal víc než jsem měl - ostatně smazal jsem skoro všechno).

Reklama

• Stálý člen

Franta

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28. 06. 2013, 08:06:39 »
Mluno, co tu zase plácáš za nesmysly?

Téma bylo zodpovězeno již před měsícem Martinem. Zkus prosím z těch 150 naplánovaných úloh vyjmenovat alespoň 5 a omluvím se ti. Do té doby jsi lhář a hlupák!

Lugos

• Host
« Odpověď #6 kdy: 29. 06. 2013, 10:11:39 »
ano systém má své naplánované úlohy ale kde si vzal 150 ? ja jich tu mam 27 a z toho jedna je má :)

D.Tengler

• Host
« Odpověď #7 kdy: 29. 06. 2013, 11:48:20 »
Naplánované úlohy?
150? 27?
Hmmm, tak to je tedy mazec!!
Chtěl bych být uživatelem vašich PC.
Co se týče naplánovaných úloh ve správci, tak to je polemizování o ničem.
V systému je plánovač zabudován, ale o jeho využití, spolehlivosti je ................ na ho.........no.
Pokud budeš chtít spouštět aplikaci a nikoliv skripty pro komandlajnu, tak je téměř 60% úspěšnost spuštění zaručena.
Jsou zde další faktory úspěšnosti spuštění, jako je antivir, Defender......................
Řeší to plno programů třetích stran, kde se odchytí systémové datum a čas, popř. si jej zkontroluje vlastním časovým serverem atd.. a
pak spuštění úlohy v zadaném čase je na místě.
Hodně štěstí.

Lugos

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29. 06. 2013, 12:35:44 »
jo moje chyba to jsou aktivní úlohy