Autor Téma: Oprava MFT u NTFS disku  (Přečteno 10651 krát)

Franta_Kr.

• Host
Oprava MFT u NTFS disku
« kdy: 24. 03. 2013, 13:43:15 »
Obsah disku je nečitelný (poškozená logická struktura), CHKDS ani TestDisk nepomohly, zřejmě je poškozená i kopie MFT. Máte někdo něco osvědčeného nejlépe FW :)?

Reklama

• Stálý člen

Daniel Tengler

• Profík
  • Jen nejsilnější přežijí ....
    • sw4all.cz
Re:Oprava MFT u NTFS disku
« Odpověď #1 kdy: 24. 03. 2013, 20:56:14 »
Od člověka, který v jiném fóru radí jak opravit vadné sektory na HDD a doporučuje sw bych očekával, že si
dokáže poradit i s MFT !!  ;)
Pomoc = GetDataBack (for NTFS or FAT)  ;D
Více informací = rychlejší odpověď

Franta_Kr.

• Host
« Odpověď #2 kdy: 25. 03. 2013, 08:26:47 »
Od člověka, který v jiném fóru radí jak opravit vadné sektory na HDD a doporučuje sw bych očekával, že si
dokáže poradit i s MFT !!  ;)
Pomoc = GetDataBack (for NTFS or FAT)  ;D
Nepasuji se na žádného experta, pokouším se poradit s tím, s čím mám nějaké zkušenosti, nesnažím se radit za každou cenu jako někteří (to se netýká Vás!), když nevím, přiznám to, požádám o radu a rád se poučím. Disk jsem si otestoval právě pomocí MHDD a došel k závěru, že je jinak v pořádku. Zřejmě tedy zablbnul řadič, nebo Windows. Myslel jsem, že najdu způsob, jak MFT zrekonsrtuovat. Nakonec mi ale nezbylo, nežli z něj vytahat jednotivé soubory pomocí staré verze Easy Recovery, kterou jsem někde vyhrabal a pak disk přeformátovat. Díky za odpověď.

Daniel Tengler

• Profík
  • Jen nejsilnější přežijí ....
    • sw4all.cz
« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2013, 10:17:02 »
Vše bylo myšleno v žertu, proto ten smajlík.  ;)
Doporučil jsem program GetDataBack, který je sice placený, ale umí právě opravit i MFT.
CHKDSK je účinný, spouští-li se z opravné konzole, jinak to nemá cenu, stejně tak i TestDisk.
Více informací = rychlejší odpověď

Franta_Kr.

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25. 03. 2013, 13:59:55 »
Vše bylo myšleno v žertu, proto ten smajlík.  ;)
Doporučil jsem program GetDataBack, který je sice placený, ale umí právě opravit i MFT.
CHKDSK je účinný, spouští-li se z opravné konzole, jinak to nemá cenu, stejně tak i TestDisk.
To je v pohodě, nejsem netýkavka. Jen jsem chtěl osvětlit některé své postoje a přístupy k této problematice. O GetDatBack vím, ale neřeším tyto problémy tak často, aby se mi koupě vyplatila. Častěji se setkávám s disky hardwarově "odešlými" a ty pak odkazuji na jednoho místního brněnského odborníka. CHKDSK mi občas pomůže, spouštím jej samozřejmě vždy z konzoly. S TESTDISKem zatím moc zkušeností nemám. Co se týká kontroly disků, nedám dopustit na MHDD, jak jsem uvedl jinde. Programy tohoto typu běžící pod Windows mi většinou dávaly výsledky značně zkreslené, způsobené zřejmě tím, že Windows neustále na pozadí něco dělají a "hrabou" přitom i na disk.

Reklama

• Stálý člen