Autor Téma: program na video  (Přečteno 3763 krát)

Fantomas007

• Host
program na video
« kdy: 10. 01. 2012, 08:23:56 »
Poradí prosím někdo, který program musím mít nainstalovaný v počítači, aby uměl otevřít natočená videa z videokamery Sony HDR- CX550. Program, který je přiložen ke kameře je Picture Motion Browser - jenomže ten mi po nainstalování do sebe vtáhnul veškeré fotky a videa, kdeté byly v počítači a znemožnil funkci knihovny v počítači. Navíc je v angličtině. Ten používat nechci. >:(. Za rady předem děkuji.

Reklama

• Stálý člen

Podzim

• Host
Re:program na video
« Odpověď #1 kdy: 10. 01. 2012, 14:38:05 »
A jaky maj ty videa koncovku ? Jinak zkus VLC player ten otevře skoro všecho

Honzík

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2012, 23:10:05 »
Já mám dobrou zkušenost s programem Pinnacle Studio, který by měl umět videa načíst, sestříhat a vyexportovat...

mluno

• Host
« Odpověď #3 kdy: 11. 01. 2012, 17:03:17 »
PMB je fakt dost tragický program a omluvá ho snad jen to, že byl ke kameře zadarmo. A teď mě napadá, já už přes půl roku pátrám, co mi roze**lo systém videa včetně obou televizních karet. Tohle mě nenapadlo.
V sony centru nám doporučovali Pinacle (cena 1500-2500 možná i víc, je několik variant a nevim jak se liší), tady na slunečnici sem stáhnul demo a vypadá dobře. Cyberlink ve starší verzi (k DVD vypalovačce) to neumí, novější verzi (od BD vypalovačky) mám krátce a ještě sem to nezkoušel.
VLC ta videa umí a neumí. Moje pravěká verze VLC na tom vytuhne, ale je vidět, že video rozlouská a začne přehrávat. Brácha má novější verzi VLC a je to u něj v pohodě. Taktéž MPC (media player clasic) si s nimi poredí. Ale u něj to přehraje i windows media player - tj. poslední program, který bych na to zkoušel.

Takže na přehrávání některý z vyjmenovaných, případně si nakonfigurovat systém directshow (viz jech.webz.cz) - mimochodem děkuji za tip na pachatele, na tenhle program sem zapoměl. Na úpravy se osvědčil ten Pinacle, zatim furt váhám, jestli ho mám koupit - přecejenom program u kterýho je napsaný něco jako: "Světový lídr v oblasti profesionální audio a video produkce Vám přináší Pinnacle Studio HD v.15 díky kterému můžete editovat video jako profesionálové. Nová verze programu nabízí vyšší výkon při editaci a větší nabídku rozšiřujících efektů již v základu", tedy autor bestselerů vydal další knihu mě moc ke koupi neláká (zatim je to ale to nejlevnější co jsem viděl že funguje).
Poradí si s tim i VLMC, teda aspoň dokud nevytuhne (zatim se mi v něm nepodařilo udělat jediné DVD).

mluno

• Host
« Odpověď #4 kdy: 11. 01. 2012, 17:10:16 »
Jinak ještě k tomu PMB - musíte z jeho rejstříku to vyjmout. Já jsem to udělal už při instalaci (nepovolil jsem mu prohledat počítač, už jenom proto, že by mu to trvalo tak 100 hodin, a to nepočítám zacyklené adresáře), takže mi oindexoval "jen" systémovou složku obrázky. V jeho nastavení si zvolte, které složky má indexovat. Velmi se nám to třeba hodilo při výběru fotek k vyvolání (seřazení fotek z mnoha adresářů z celé dovolené chronologicky). A ta hláška vždy při vložení nové flešky se taky dá zrušit (mě nehrozí, protože mám všechna písmena disků kromě A: obsazená, a on disk A kupodivu nesleduje (B ale ano)).

Reklama

• Stálý člen

Kalan

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12. 01. 2012, 07:38:11 »
Ohledně dobře fungujícího a freewarového (!) programu na editaci a vypalování videa jsem na těchto stránkách několikrát připomněl VideoPad Video Editor, s nímž mám velmi dobré zkušenosti (zájemcům mohu poslat i můj - jistě nedokonalý, ale český - amatérsky sepsaný návod), zatím mi "vzal" snad všechny dostupné formáty videa vč. HD; výstup u freeverze je sice omezen na *.avi v nejrůznějších formátech velikosti obrazu, anebo přímý výpal klasického DVD, ale pro domácí praxi to stačí. Program je k nalezení na Slunečnici, kde je též odkaz na stránky výrobce, tam lze přímo stáhnout neplacenou verzi.