PMB je fakt dost tragický program a omluvá ho snad jen to, že byl ke kameře zadarmo. A teď mě napadá, já už přes půl roku pátrám, co mi roze**lo systém videa včetně obou televizních karet. Tohle mě nenapadlo.
V sony centru nám doporučovali Pinacle (cena 1500-2500 možná i víc, je několik variant a nevim jak se liší), tady na slunečnici sem stáhnul demo a vypadá dobře. Cyberlink ve starší verzi (k DVD vypalovačce) to neumí, novější verzi (od BD vypalovačky) mám krátce a ještě sem to nezkoušel.
VLC ta videa umí a neumí. Moje pravěká verze VLC na tom vytuhne, ale je vidět, že video rozlouská a začne přehrávat. Brácha má novější verzi VLC a je to u něj v pohodě. Taktéž MPC (media player clasic) si s nimi poredí. Ale u něj to přehraje i windows media player - tj. poslední program, který bych na to zkoušel.
Takže na přehrávání některý z vyjmenovaných, případně si nakonfigurovat systém directshow (viz jech.webz.cz) - mimochodem děkuji za tip na pachatele, na tenhle program sem zapoměl. Na úpravy se osvědčil ten Pinacle, zatim furt váhám, jestli ho mám koupit - přecejenom program u kterýho je napsaný něco jako: "Světový lídr v oblasti profesionální audio a video produkce Vám přináší Pinnacle Studio HD v.15 díky kterému můžete editovat video jako profesionálové. Nová verze programu nabízí vyšší výkon při editaci a větší nabídku rozšiřujících efektů již v základu", tedy autor bestselerů vydal další knihu mě moc ke koupi neláká (zatim je to ale to nejlevnější co jsem viděl že funguje).
Poradí si s tim i VLMC, teda aspoň dokud nevytuhne (zatim se mi v něm nepodařilo udělat jediné DVD).