Autor Téma: modrá smrt  (Přečteno 5006 krát)

Olda

• Host
modrá smrt
« kdy: 16. 11. 2011, 10:16:57 »
Dobrý den, mám problém s ,,modrou smrtí,, a již si nevím rady. PC padá do modra i v době kdy je jen zapnut a nic se na něm neděje, někdy vydrží týden jindy několik minut. Po poklepu na bednu se podaří jej zapnout a jede až si to zase rozmyslí a zmodrá. Poradí někdo kde hledat chybu, případně jak ji odstranit. Děkuji moc. Olda.

Reklama

• Stálý člen

Lucy

• Host
Re: modrá smrt
« Odpověď #1 kdy: 16. 11. 2011, 12:08:13 »
1. Otevři skříň (ne šatník) a prověř, jestli se točí lehce a nezadrhávaj všechny větráky v PC, konkrétně na procesoru (velmi dúležité) a taky na grfické kartě. Odstraň vyfoukáním prach z chladičú a ventilátorú.
2. Skontroluj, jestli se točí hladce taky ventilátor v napájecím zdroji.
3. Skuntroluj jestli jsou všechny dosky zasunuty do slotu jemně je dotlač do konektoru, taky skontroluj RAM paměti.
4. Pokud je PC nějakým spúsobem "přetaktován", nastav vše na defaultní hodnoty.
5. Neinstaloval se do PC nějakej novej SW? Skus obnovit systém z bodu obnovy, kdy to ještě korekně chodilo.
6. Skontroluj PC na viry, trojáky a jinou havěď.
7. Skus prověřit RAM nějakým testem paměti.
.
.
.
21. Zformátuj disk a reinstaluj systém.
 :( Tu je těžko neco konkrétního radit, tento jev múže spusobovat prakticky cokoli...

Yarda

• Host
« Odpověď #2 kdy: 16. 11. 2011, 12:17:03 »
Přehřívání procesoru, nekonzistentní paměť, nafouklé kondenzátory, celkové stáří základní desky, přeplácané instalace, nespolehlivý zdroj atd.
Můžeš si vybrat.

Nepíšeš vůbec, co máš za počítač, jaký systém na něm a na co jej používáš. Takže obecná rada zní, kup si nový hardvér.

(Lucy mě o pár vteřin předběhla.)

Olda

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16. 11. 2011, 13:00:18 »
Díky za odpovědi, Pc Acer stáří 5 let, vše se točí jak má, PC se nehřeje, vše bylo vyčištěno. Udělá to i po přeinstalaci. Tak nevím. A koupit nový je pro mne nemožné, inv. důch. necelých 5000.-

Lucy

• Host
« Odpověď #4 kdy: 16. 11. 2011, 13:42:21 »
Jak píše Jarda výše - můžeš si vybrat. :'(
    Já bych si ještě skusila půjčit od někoho celý napájecí zdroj a skusila vyměnit.
Pokud to nepomůže, pak bych s tím PC zašla za nějakým odborníkem v okolí, ať se na to podívá.
Jako poslední možnost bych volila sehnání jiného PC, v ponukách je jich dostatek za celkem přijatelný ceny. A ještě bych využila HD, RAM, grafiku... z toho Aceru.

Hledej třeba zde: http://pc.bazos.cz/pc/

Reklama

• Stálý člen

Yarda

• Host
« Odpověď #5 kdy: 16. 11. 2011, 13:56:45 »
Obávám se, že Olda tím PC ACER myslí notebook ACER (a kdo ví jestli ne z druhé ruky), čímž se to vše ještě komplikuje.
Hledání závady tedy nejspíš bude zdlouhavé a vyžaduje zkušenějšího uživatele přímo na místě.

Tady asi s radami končím :-(

Olda

• Host
« Odpověď #6 kdy: 16. 11. 2011, 13:59:02 »
Není to noťas, je to stolní a byl nový.

kallel

• Host
« Odpověď #7 kdy: 16. 11. 2011, 16:31:02 »
Ahoj,pokud ti to dělá soft,zjistíš programem " BLUESCREENVIEW".Ale vem si k tomu někoho kdo bude vědět co ty vadný soubory vykazují za chybu.(Hall a kernel-typický průser Win.,NV display-grafárna,......).
 HW,bádáním,tak jak psali předemnou. Hodně štěstí a dej vědět. ;)

ja

• Host
« Odpověď #8 kdy: 21. 11. 2011, 10:30:32 »
najdi si soubor minidump C/windows/minidump.
Posli ho na forum viry bo pc help a tam ti urcite reknou v cem je problem

Olda

• Host
« Odpověď #9 kdy: 21. 11. 2011, 11:42:22 »
Všem děkuji za rady, svěřil jsem PC do rukou odborníků. Olda

kallel

• Host
« Odpověď #10 kdy: 21. 11. 2011, 22:25:01 »
Tak přeji hodně štěstí!!!! ;)Ať ti to dobře dopadne!

Lucy

• Host
« Odpověď #11 kdy: 22. 11. 2011, 08:50:23 »
Pak se ozvi, zajímalo by mně, v čem byl problém.

jiří

• Host
« Odpověď #12 kdy: 27. 11. 2011, 15:43:23 »
Zdravím.Měl jsem obdobný problém,vyzkoušeli jsme kdeco,nakonec jsme zjistili,že je vadná jedna ze dvou RAM.Po výměně vše v pořádku.