Fórum Slunečnice.cz

Hlavní témata => Hledám software => Téma založeno: Radek 24. 10. 2011, 23:18:36

Název: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 24. 10. 2011, 23:18:36
Dobrý večer, mám jen jednu otázku možná to tu už zaznělo, chci se zeptat jestli rozjedu Win 7 na 512 RAM.Vím že to asi nebude nějaká super rychlost ale jestli by mě tam jeli ty základní programy a rozjel tam hru NHL 04.Myslím že by to nebyl problém ale stejně se radši zeptám.Děkuji hezký večer
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Ondřej Špulák 25. 10. 2011, 00:12:02
Dobrý den,
Windows 7 lze na 512 MB RAM rozchodit, nicméně je to naprosté minimum a pro bezproblémový chod Windows 7 je doporučeno nejméně 1 GB RAM. Poměrně rozsáhlou diskusi, která zde na fóru na toto téma proběhla, naleznete zde: http://forum.slunecnice.cz/index.php?topic=957.0 (http://forum.slunecnice.cz/index.php?topic=957.0).
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 25. 10. 2011, 07:38:31
Takže kdybych si to tam nainstaloval, tak by mě to jelo? Nezničí mě to PC? A pude to oddinstalovat normálně? Děkuji
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Yarda 25. 10. 2011, 08:02:06
Co kdyby sis to Radku vyzkoušel sám?
Pan Špulák kvůli Tobě asi nebude špinit firemní počítače (pokud tam tak slabého vůbec něco mají).

A vůbec, přečetl jsi si tu doporučenou diskusi???
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 25. 10. 2011, 08:27:32
Ano pročetl jsem si to.Ja bych to klidně vyzkoušel jenom nechci aby mě to zničilo PC a pak by byl na vyhození proto se ptám.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 25. 10. 2011, 10:14:25
Když dám instal tam mě to vyhodí tam pišou že je to těch 512 RAM málo tak jak mám přes to přejít?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 25. 10. 2011, 10:51:05
Omlouvám ještě tu mám jednu otázku.Stahl sem si ten upgrade pro WIn 7 a píše mě to MICROSOFT NET FRAMEWORK 1.1 STAV: Nekompatibilní  a píše to tato verze v systému Win 7 nebude funkční vadí to? Díkec
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Yarda 25. 10. 2011, 10:56:58
1. Ach, ach.
Software Ti počítač nezničí. Nanejvýš Ti rozhodí operační systém a to se dá spravit, byť zdlouhavě.
Paměť se snad dá nějak virtuálně nastavit třeba pomocí flashky, ale já s tím vůbec zkušenost nemám a nestojí mi za to to zkoušet.

2. Nenapsal jsi, proč tam nějaký upgrade vůbec dáváš. Operační systém zpravidla nedává zbytečné chybové hlášky, takže mu asi něco vadí. Zda to bude vadit té hře, je třeba vyzkoušet.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: benži 25. 10. 2011, 11:14:46
Zdá se,že tady "diskutujete" o nelegálních Windows7.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Judy 25. 10. 2011, 11:45:21
Zdá se,že tady "diskutujete" o nelegálních Windows7.

"benži" - probuď se už konečně, ať se ti nezdají takové bludy. Pak tady píšeš bláboly. Seš prostě trapnej.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: benži 25. 10. 2011, 12:07:57
Co to tady meleš?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: dot 26. 10. 2011, 12:06:48
Co to tady meleš?
Co to tady meleš?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 27. 10. 2011, 09:39:11
Tak co myslíte mám to risknout nebo né? Rozjede mě to ten PC?díky
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: dot 27. 10. 2011, 12:31:56
Tak co myslíte mám to risknout nebo né? Rozjede mě to ten PC?díky
Tak jo - W7 tam rozjedeš, taky budou chodit nejaké aplikace (XnView, Firefox, Avast, FreeCommander, taky office2003) ale na nejakej mohutnej mutitasking ani nepomýšlej (Skype + antivir  + ICQ + .... + neco ).
 Zhrnuto - W7 ano, plus antivir (Avira, Avast) plus jedna uživatelská aplikace. Spuštení dalších aplikací už bude pomalé jakož celá odozva systému. Někomu to nevadí.
NHL04 s největší pravděpodobností také nainstaluješ, leč pravděpodobně (hraničící s jistotou) nebude hratelná. Taky to závisí od procesoru, pod 1.6 - 2 GHz to nemá smysl.
  Já bych ostal při nové instalaci (reinstalaci) W WP SP3 (ne doinstalovávat SP3 ale instalovat kompletně verzi s integrovanou SP3 - vím, o čem píši). Ale skusit to můžeš.
 Dopor. skus si někde zohnat nejakej starší HD, zapojit jej místo stávajícího, naformátovat a nainstalovat W7 na čistej disk. Můžeš se pak znovu vrátit k původnímu disku s OS. Ale podle tvých předchozích přispěvků soudím to, na pro tebe neřešitelný problém. Radši se na to vys.r a jdi si zahrát nějakou normální hru někde na reálné hřiště.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Yarda 27. 10. 2011, 15:14:50
Citace
Radši se na to vys.r a jdi si zahrát nějakou normální hru někde na reálné hřiště.
Sto bodov pre dota :-) (hovorí Ivan Krajíček)
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 31. 10. 2011, 17:07:45
Ještě malá otázka rozjedu natom Windows 7 starter edition? Díky
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: podzim 31. 10. 2011, 17:51:08
win 7 starter na tom pujdou protoze jsou urceny pro netbooky s malým výkonem ale asi je bude problem sehnat protože se dodavaji predinstalovane pod OEM licencí a koupit se nedají navíc jsou osekané o dost funkcí.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Filip 31. 10. 2011, 20:08:08
Takže  bych to natěch 512 RAM rozjel?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 01. 11. 2011, 08:39:33
Rozjedu to teda?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 01. 11. 2011, 11:19:15
Prosím o odpověď a jestli mě natom pojede NHL 04 díky moc předem
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: dot 01. 11. 2011, 13:55:09
Prosím o odpověď a jestli mě natom pojede NHL 04 díky moc předem

Již jsem Ti to tady jednou napsal. Platí to taky pro ten tvůj hokej pod W7starter.
A ještě jednou: Radši se na to vys.r a jdi si zahrát nějakou normální hru někde na reálné hřiště. Je to jasný? >:(
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: podzim 01. 11. 2011, 14:55:40
hele asi takhle zjisti si kolik ti podporuje zakladni deska ram a podle toho si nakup pameti jestli na tom chces neco hrat tak alespon 2gb . win 7 starter nesezenes.
http://www.zajimavosti.g6.cz/zajimavosti/vyber_ram_pameti.php
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 01. 11. 2011, 15:35:24
Win 7 starter už mám jen potřbuju vědět jestli natom bude hratelny to nhl.Četl sem že stačí 512 RAM tak se ptám.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Radek 01. 11. 2011, 22:39:31
Takže to nebude hratelný?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: benži 01. 11. 2011, 22:48:28
Poslyš,ty jseš buď blbej,nebo provokatér.
Každopádně už jdi do hajzlu!
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: RALFiK.GT 01. 11. 2011, 23:09:19
Asi tak.Radku,sory ale seš fakt asi trošku víc za mín ;DTy se compům radši obloukem vyhejbej... :DNašetři si kdyžtak 10tis.a kup si6ti jádro,6GB RAM,s nějakou dobrou grafikou a Win7HP jako já a na tom si už něco zahraješ a nemusíš tady řešit na čem co rozjedeš...Ty rozjedeš akorát tak hovínko tříkolkou... ;D
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Honzík 01. 11. 2011, 23:34:15
Sto bodů pro RALFiKa, ta tříkolka byla fakt dobrá :-)) Jinak Radku, všechno podstatný už bylo v téhle diskusi řečeno a pokud chceš hrát NHL 04 na Win 7 a 512 MB RAM, tak to prostě zkus...
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Kuty 07. 11. 2011, 16:07:39
Čaues, já mám 1 GB RAM a chcu si tam nainstalovat Win 7 pojedou mě natom? A pojede mě tam např NHL 09?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Daniel Tengler 07. 11. 2011, 16:44:21
Základně nepíšeš jakou máš kompletní HW výbavu v počítači.
Nezáleží jen na RAM.
Doporučuji ti spojit se zdarma s technikem: Technická poradna (http://nejdeto.cz) a klidně jim řekni, že tě tam posílám já.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Kočys 16. 11. 2011, 15:07:31
Zdravím, mám 1 GB ram a chci su tam dát WIN 7 Home Premium pojede mě aero? Dík
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: oNdRa 18. 11. 2011, 00:46:57
S Aerem by na 1GB RAM neměl být problém.
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: Kočys 18. 11. 2011, 14:55:07
Zdravím, píše mě to tohle ""Aktuální grafická karta může podporovat prostředí Aero s ovladačem kompatibilním s modelem WDDM (Windows Display Driver Model)."" Co mám dělat? Dá se někde aktualizovat ovladač?
Název: Re: Windows 7 otazka
Přispěvatel: benži 18. 11. 2011, 15:41:11
Neustále se opakující otázky na toto téma,jsou  už přímo otravné.
Všechny odpovědi jsou přístupné jednoduchými dotazy na google.
Mnoho zdejších tazatelů, by si místo počítače mělo koupit místo PC kalkulačky
a začít od jednoduššího ke složitějšímu.
Přesto ale ještě jednou:
Požadavky na hardware pro používání prostředí Aero

Aby bylo možné využívat grafické prostředí Aero, musí hardware a grafická karta počítače splňovat požadavky na hardware. Zkontrolujte, zda počítač splňuje minimální hardwarové požadavky pro spuštění prostředí Aero:

    32bitový (řada x86) nebo 64bitový (řada x64) procesor s frekvencí 1 GHz

    1 GB paměti RAM

    Grafická karta se 128 MB paměti

Schéma Aero také vyžaduje grafický procesor třídy DirectX 9, který podporuje ovladač monitoru Windows Display Driver, technologii Pixel Shader 2.0 a barevnou hloubku 32 bitů na jeden pixel.

K dosažení nejlepších výsledků se řiďte těmito doporučeními pro grafický procesor:

    64 MB grafické paměti pro podporu jednoho monitoru s rozlišením menším než 1 310 720 pixelů (například 17palcový monitor LCD s rozlišením 1280 × 1024)

    128 MB grafické paměti pro podporu jednoho monitoru s rozlišením od 1 310 720 do 2 304 000 pixelů (například 21,1palcový monitor LCD s rozlišením 1600 × 1200)

    256 MB grafické paměti pro podporu jednoho monitoru s rozlišením větším než 2 304 000 pixelů (například 30palcový širokoúhlý monitor LCD s rozlišením 2560 × 1600)